Laden Trainingen

« Alle Trainingen

  • Dit evenement is voorbij.

Traumagolven: Gezin onder druk. Juni ’23

8 juni 2023 @ 09:30 - 9 juni 2023 @ 16:30

180€

Gezinnen met een complex trauma geschiedenis, kampen soms met heftige emoties en beperkte veerkracht.  Emotieregulatie en het reflectief denken staan onder druk.

Dr Inge Vanderstraete (Kinderpsychiater) en Dhr Bart Weustenraad (Systeem Psychotherapeut), werkzaam in het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen en als trainers verbonden aan Crosslink Pangg -18 nemen je mee op deze tweedaagse. 

We zoeken tijdens deze tweedaagse naar gepaste taal en beeld met aandacht voor veiligheid, partnerschap en herstel-mogelijkheden binnen het gezin.  We zoemen in op de klinische praktijk en dit vanuit een wetenschappelijk kader.

Dag 1:  We gaan  dieper in op de impact van complex trauma op de verschillende ontwikkelingsdomeinen van het kind.  Dit geeft ons meer mogelijkheden in afgestemde zorg naar kinderen/jongeren en gerichte ondersteuning tav hun gezin.  Het opmaken van een ‘Trauma Sensitief Paspoort’ kan ons als hulpverlener hierbij helpen.

Dag 2:  Hoe onze relaties met onze primaire zorgfiguren verlopen is, heeft vaak invloed op hoe we later de wereld tegemoet treden.   Het ouderschap komt mogelijks onder druk.  Ouderbegeleidingen zijn in deze gezinnen voor hulpverleners best een uitdaging.   We gaan dieper in op de 3 kernthema’s ‘hechting’

Er zijn maximaal 30 deelnemers, in de namiddag wordt er in twee groepen gewerkt zodat je eigen casussen kan inbrengen.

 

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail.
Geen bevestigingsmail? Controleer eerst je SPAM of ongewenste mail.

Gegevens

Begin:
8 juni 2023 @ 09:30
Einde:
9 juni 2023 @ 16:30
Kosten:
180€
Alle geplande data:

Locatie

De Shelter
Langstraat 102
Antwerpen, 2140 Belgium
+ Google Maps

Organisator

Antwerps Partnerschap
E-mail:
info@antwerpspartnerschap.be

Nieuwsbrief

Deelnemers: 29 / 30

Inschrijvingen gesloten voor deze cursus/training