Basistraining Signs of Safety

Voor wie?

Hulpverleners die in contact komen met kinderen en gezinnen waar er zorgen zijn over de veiligheid of het welzijn van kinderen. Hulpverleners die geloven dat een krachtgerichte, oplossingsgerichte en transparante wijze van samenwerking met cliënten, hun netwerk en partners verandering kan brengen in het gezin en voor wie kinderen centraal staan in het proces om aan hun welzijn en veiligheid te werken.

Wat kan je verwachten??

Er wordt vertrokken van een kracht- en oplossingsgerichte basishouding, van daaruit wordt gewerkt met het framework (driekolommenmodel) in al zijn aspecten zoals:

-past harm
-dangerstatement
-krachten en bestaande veiligheid
-veiligheidsdoelen
-veiligheidsschaalvraag
-complicerende factoren

Er wordt sterk ingezoomd op het betrekken van en spreken met kinderen via het woord en beeldverhaal, de drie huizen en het veilige huis.

Verder wordt er uitvoerig ingezet op het belang van het betrekken van het netwerk en het houden van netwerkberaden.

Werkwijze?

We werken afwisselend plenair en in kleine groepen, met eigen casusmateriaal. Als je eigen casussen meebrengt waarin je nog aan het werken bent, kan je meteen concreet aan de slag gaan.

Wat zeggen deelnemers?

“Ik heb enorm veel bijgeleerd. Reflecties naar mezelf, nieuwe tools, herhaling van tools, erg goed en overtuigend gebracht (interessant en op leuke manier , goede afwisseling tussen input en oefenmomenten, leuke ideeën uit eigen ervaringen om mee te nemen, verschillende partijen aanwezig ,…”

“Ik vond de inhoud zeer boeiend en dit sluit aan bij hoe ik in mijn werk wil werken met kinderen, ouders en netwerken. Het houdt me nog bezig hoe ik concreet aan de slag kan gaan. Het lijkt me belangrijk dat deze manier van werken geïntegreerd geraakt in heel onze dienst.”

“Essentieel voor ons werk, benaderingswijze die een balans vindt tussen kader/vorm en hart.”

Goesting?

Omdat het programma overvol zat en niet alle aspecten aan bod kwamen, kiezen we vanaf september 2023 voor een 4-daagse basistraining. Zo is er meer ruimte voor inbreng van de deelnemers en rekenen we erop dat de stap naar de praktijk verkleint.
De 4-daagse training kost 220€.Om de administratie te beperken, bundelen we de facturen per organisatie en in de tijd. Hierdoor komt de uitnodiging tot betaling mogelijk later.

De Touter is penhouder van het Antwerps Partnerschap. De gegevens zijn:

  • Antwerps Partnerschap /De Touter vzw
    Auwerstraat 48
    2600 Berchem
    ondernemingsnummer: 420.063.052

Nieuwsbrief