Words & Pictures

In de schoolvakantie was, gingen mama en papa met Dylan naar zee in Blankenberge, dat vonden ze alle drie heel leuk! Papa bouwde zandkastelen met Dylan. Tante Wendy en moeke kwamen ook en bleven slapen. Dat was heel gezellig!

Voor wie?

Hulpverleners uit de regio Antwerpen die in contact komen met kinderen en gezinnen waar er zorgen zijn over de veiligheid of het welzijn van kinderen. Hulpverleners die geloven dat een krachtgerichte, oplossingsgerichte en transparante wijze van samenwerking met cliënten, hun netwerk en partners verandering kan brengen in het gezin en voor wie kinderen centraal staan in het proces om aan hun welzijn en veiligheid te werken.

Deelnemers zijn bekend met het oplossingsgericht werken en met Signs of Safety (hebben de basistraining gevolgd) en er al stappen in gezet. Als je deze kennis op een andere wijze verworven hebt, kan je dit motiveren op het inschrijvingsformulier.

Wat kan je verwachten?

Words & Pictures is een belangrijk onderdeel van Signs of Safety

In deze training leer je ouders en belangrijke volwassenen ondersteunen om voor een kind/ jongere een beeldverhaal te maken waarin gebeurtenissen en beslissingen in het leven van het kind uitgelegd worden. Gebeurtenissen die ingrijpend zijn in het leven van het kind zijn vaak moeilijk uit te leggen. Onderzoek wijst uit dat kinderen dikwijls niet begrijpen waarom moeilijke dingen gebeuren en zichzelf als de schuldige zien.
In Words & Pictures geven de ouders of belangrijke volwassenen aan kinderen / jongeren een duidelijke uitleg. Het verhaal benadrukt dat ze graag gezien worden, dat ze lieve en knappe kinderen zijn. Wat er in hun leven gebeurd is, welke beslissingen genomen werden, wordt duidelijk en transparant verteld in een verstaanbare taal, ondersteund met tekeningen. Het is een geschenk van de ouders aan de kinderen.

Words & Pictures is ook een onderdeel van het veiligheidsplanningsproces. Met het verhaal wordt uitgelegd wat de zorgen zijn en wat ieder zal doen opdat het kind weer veilig is.

Werkwijze?

De training Words & Pictures wordt begeleid door twee gecertifieerde trainers Signs of Safety, er wordt gewerkt met een kleine groep.

We werken afwisselend plenair en in kleine groepen, met eigen casusmateriaal. Breng zoveel mogelijk eigen casusmateriaal mee, liefst casussen waarin je nog aan het werken bent.
Zo kan je meteen aan de slag gaan en kom je actief tot leren.

Goesting?

Deelname aan de tweedaagse training kost 200€.

Om de administratie te beperken, bundelen we de facturen per organisatie. De facturen worden een maand voor de training start, verstuurd.

De Touter is penhouder van het Antwerps Partnerschap. De gegevens zijn:

Antwerps Partnerschap /De Touter vzw
Auwerstraat 48
2600 Berchem
ondernemingsnummer: 420.063.052

Nieuwsbrief