Laden Trainingen

« Alle Trainingen

Bootcamp Family Seeing. November ’23. Vlaanderen

20 november @ 09:30 - 24 november @ 16:30

400€
Bootcamp Family Seeing

Opgroeien organiseert in de week van 20 tot 24 november een bootcamp Family Seeing. Dit bootcamp wordt gegeven door de grondlegger Kevin A. Campbell en zijn collega Elizabeth Wendel.

Het bootcamp gaat door op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Idealiter maak je op woensdag tijd voor cliëntcontacten in de casus waaraan je in het bootcamp werkt.

 

Wat kan je verwachten

 

Family Seeing wil waardevolle connecties blootleggen en zo kinderen en hun gezinnen veerkrachtiger maken. Deze benadering steunt op de wetenschappelijke evidentie dat het verbinden van familieleden en hun ruimer netwerk meer kansen creëert voor veiligheid en herstel in gezinnen, en de gezondheid beschermt en bevordert. Vroege ervaringen in de kindertijd vormen de basis van leren en levenslange gezondheid. Mensen ontwikkelen zich binnen een context van relaties en ervaringen.

 

Bij het terugbrengen en het borgen van de veiligheid in een gezin is het belangrijk om je bewust te zijn van:

  • ingrijpende gebeurtenissen die het kind, en de ouders, in de kindertijd hebben meegemaakt,
  • de toxische stress die de gezinsleden hebben ervaren en welke mate van eenzaamheid,
  • een eventueel complex ontwikkelingstrauma en de sociale determinanten die mogelijk meespelen.

 

De kern is verbinding met de mensen die om het kind geven en het belangrijk vinden dat het goed gaat met het kind. Dat vraagt een mindset die gelooft in relaties als de basis van gezondheid en veiligheid en in gedeelde verantwoordelijkheid. Dat leidt tot partnerschap, met een actieve deelname van het gezin. Een bootcamp Family Seeing brengt deze mindset tot leven. Je krijgt strategieën, tools, waarden en overtuigingen aangereikt om kinderen en jongeren in de jeugdhulp te helpen aan een netwerk voor het leven. Zo maken ze blijvend deel uit van een gemeenschap die hen onvoorwaardelijk steunt, zowel tijdens als na hun verblijf in de jeugdhulp.

 

Tijdens de bootcamp wordt zowel plenair als in kleinere groepen geoefend met de eigen casus en worden ook effectieve stappen gezet. Tijdens de plenaire sessies is de voertaal Engels.

 

Voor wie?

 

Voor iedereen die werkt met en voor kinderen en jongeren en die gelooft in het potentieel van relaties voor hen en hun ouders. Het betrekken van het ruimere informele netwerk van kinderen, jongeren en hun gezin wint steeds meer aan belang, ook binnen de ruimere hulpverlening. Het netwerk ook daadwerkelijk vinden – en een stem, verantwoordelijkheid en regie geven – vraagt durf en geloof in de kracht van het gezin en het netwerk.

 

Geloof jij in de helende kracht van familie en het ruimer netwerk rond kinderen en jongeren?

Wil je graag meer een beroep doen op de natuurlijke verbindingen van kinderen in de jeugdhulp?

Wil je hier meer ruimte aan geven en echt gaan samenwerken met hen?

Wil je weten hoe meer ruimte te creëren om relaties te laten groeien en te versterken zodat kinderen, jongeren en hun ouders kunnen helen?

 

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail.
Geen bevestigingsmail? Controleer eerst je SPAM of ongewenste mail.

Gegevens

Begin:
20 november @ 09:30
Einde:
24 november @ 16:30
Kosten:
400€
Alle geplande data:

Locatie

Nog niet gekend

Organisator

Agentschap Opgroeien – Jeugdhulp
E-mail:
nele.haedens@opgroeien.be

Nieuwsbrief

Deelnemers: 27 / 150

Registeer

Nog 123 plaatsen beschikbaar.
Tribe Loading Animation Image